Izzadásgátló

Ha túlzott izzadásban szenvedsz, használj izzadásgátló szereket.
DE ELŐBB VIZSGÁLTASSUK KI MAGUNKAT

Szeged Imádlak

Nincs megjeleníthető elem

Szereted a könyveket?

Izzadás és Izzadásgátlás

2011.01.02. 20:12 - Xefi

Izzadás okai

Az izzadás alapjában véve egy természetes folyamat ami a méreganyagok és hő leadására szolgál. Ez melett van egy olyan érdekes jelenség, hogy az emberek stressz helyzetben is izzadnak. Ennek is evolúciós háttere van.

Amikor az ősembert stressz érte, például egy állattámadás során, hirtelen izzadni kezdtett a talpa ami elősegítette, hogy az jobban tapadjon így nagyobb gyorsulással tudta megkezdeni a menekülést, valamint izzadásnak indult a tenyere ami könnyítette a fáramászást.

Ezért van, hogy stressz helyzetben - például egy vizsga közben, vagy tárgyaláson - az emberek hirtelen izzadni kezdenek.

Izzadás és betegség

Az izzadás nem mindig természetes okokból indul. Gyakran lehet valamilyen pszichés probléma a háttérben, esetlegesen szervi megbetegedés is okozhatja. A túlzott izzadást hiperhidrózisnak nevezik és kezelni kell.

Izzadás ellen természetes módszerekkel

Táplálkozás

Az izzadás ellen táplálkozási szokásainkra odafigyelve felléphetünk. Ha túlzott izzadásban szenvedünk, ne fogyasszünk fűszeres ételeket, vagy túl sok kávét.

Igyunk sok vizet vagy gyümölcslevet mert ez segíti az anyagcserét, fogyasszunk sok gyümölcsöt és halat.

Lúgosítás is szóba jöhet mint izzadásgátló eljárás. Ha a szervezetünk pH értéke a túlzottan elindul a savas irányba akkor nem tudja kezelni megfelelően a méreganyagokat, így lúgosítással segíthetünk saját szervezetünknek.

Gőzfürdő vagy szauna

Gőzfürdőben vagy szaunában könnyen felpuhulnak és leválnak az elhalt hámszövetek így az élő hámszövet könnyen leadja a pólusain keresztül a felesleges salakanyagokat. Tehát mondhatjuk, hogy a szauna izzadásgátló hatással bír.

Gyógytea

A zsályából készült gyógytea izzadásgátló hatása köztudott, viszont szoptatós anyukáknak nem ajánlott. Napi 3-4 csésze gyógytea fogyasztása ajánlott ízesítés nélkül !